Nudelsoppa med kyckling och purjo
Lunch för 1 pers
489kcal, 33E% Fett, 34E% Kolhydrater, 33E% Protein
160g Kycklingfilé
40g mungbönsnudlar/glasnudlar
70g försk svamp tex skogschampinjoner
100g tomat (1 medelstor)
40g purjolök (5-10cm)
Grönsaksfond
färsk chili efter behag
en liten bit ingefära
1 vitlöksklyfta
2 tsk olivolja
Skär kycklingen i små bitar och lägg i en katrull med så mycket vatten att det täcker kycklingen. Koka i 5 minuter och skumma vid behov-
Lägg ner nudlarna och koka i 10 minuter till. Tillsätt svampen, hackad tomat, skivad purjo och en skvätt grönsaksfond. Koka i ytterligare cirka 5 minuter. Tillsätt lite hackad chili och riven ingefära efter behag. Pressa i vitlöken och ha i oljan.
Nytt kapitel startar snart.
9 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar