lördag 10 januari 2009

Invägning 1

Ja i morse var det dags att ställa sig på vågen och se vad 4 dagars isodiet gjort för kroppen.

Och det är ju bara att inse att min sambo hade rätt. Hans teori om att man tömmer magen stämmer för vi har gått ner mer än mina beräkningar.
Vilket är bra för man behöver ju alltid ha motivation!

Hon: 75,1 vilket ger en nedgång på 1,1 kg
Han: 94,2 vilket ger en nedgång på 1,9 kg

fredag 9 januari 2009

Dag 3 - Kväll

Ja då är det dags för det stora testet, helg med isodieten. För oss och säkert många andra så är helgerna = Extra gott, man ska unna sig etc

Vår plan för att minimera suget är att inte sitta och slökolla på tv som vi annars har lätt att göra och det då blir att gottetarmen gör sig extra hörbar.

Mat för Hon idag:
Frukost: Havregrynsgröt med jordgubbar/björnbär och linfrö, 2 kokta ägg och thé
Lunch: Kyckling och potatissallad (mycket gott!)
Mellis: Päron och lite nötter
Middag: Ej intagen ännu men eftersom det är fredag och man vill lyxa lite så kommer det bli räkor och avocado. Till efterrätt lite melon.

I em var Hon på ett fik med en kompis och det gick hur lätt som helst att bara hålla sig till kaffe. Men blev lite fel med mellanmål att vara ute på stan så det blev ett päron och när jag kom hem lite nötter. Hade tänkt att ta med dessa imorse men glömde.

Måste bli bättre på att planera in mat för de dagar som avviker från rutinerna så att det inte slarvas.

Imorgon är det invägning!!!
Visst vi hade det redan i tisdags men vår vägdag kommer framöver att vara på lördagar då det passar bäst att ha det på helgerna.
Hon tror dock inte att det har hänt något så fort medans Han är inne på att man tömt en hel del i tarmarna då man minskat matintag.
Självklart hoppas jag på något positivt resultat eftersom man då genast blir mer motiverad!

Motion so far

Det har sedan i onsdagsmorgon tills just nu blitt följande motion utfört av Hon:

Onsdag: Promenad 2x30 min
Torsdag: Promenad 30 min, 60 min Box
Fredag: Promenad 30 min

Hoppas att jag även i helgen lyckas vara mer aktiv på motionsfronten än vad jag brukar.

Dag 3 - Sammanfattning

Vi känner båda en lätt huvudvärk om dagarna men vet inte om det beror på lägre kolhydratintag, sötsug eller att vi känner oss lite snuviga och att det bara är kroppen som strejkar lite. Vi får se hur det utvecklar sig

Räknade igår ihop för skoj skull vad mitt kaloriintag varit dessa två dagar då man ska ligga på 1600 om dagen enligt recept.

Hon åt under onsdagen 1481 kcal och under torsdagen blev det 1443 kcal. Att det är lägre än 1600 beror på att hon bara får in ett mellanmål om dagen.

Hennes matdag ser ungefär ut så här:
08,00 Frukost
11,30 Lunch
15,00 Mellanmål
18,30 Middag

torsdag 8 januari 2009

Dag 2 - Lunch

Har nu en jobbig vitlökssmak i munnen : (

Men lunchen var god tycker jag, lax med tomat och bönröra. Kändes dock som väldigt mycket mat! Men fick i mig allt, och tänkte att jag inte ska lämna eftersom jag gissar att jag kommer behöva alla krafter till kvällens träningspass.

Sen blir det hemfärd för lite middag som Han ska tillaga idag, ska bli pannbiff.

Vad är isodieten?

Kom å tänka på en sak att ni alla kanske inte vet vad isodieten är. Som vanligt när man själv börjar läsa in sig på ett ämne så tror man att alla vet vad man talar om.

Jag läser en bok skriven av Martin Brunnberg, Fredrik Paulún och Kristina Andersson. Och i boken utlovas att man ska kunna gå ner ett kilo i veckan och man följer deras recept och motionsrekommendationer.

Iso betyder lika och står för isokalorisk diet vilket innebär att man fördelar energin jämnt mellan näringsämnena kolhydrater, fett och protein (33 procent av varje).
Följer man recepten och menyerna får man visserligen bara i sig 1 600 kalorier per dag. Men det påtalas att det inte är någon svältkost. Känner man sig hungrig under själva dieten så kan man fylla på med mer proteiner. Samt även med grönsaker och frukt.

Detta i korta drag om isodieten!

Dag 2 - Frukost

Har precis mumsat i mig havregrynsgröt med bär och linfrö samt 2 kokta ägg. En frukost som jag brukar äta (förutom bären till gröten) så idag kändes ingen skillnad :)

Även idag tog jag en morgonpromenad på 30 min, och till kvällen så blir det ett träningspass. Ska gå på box, får se hur flåset är efter en längre tids stillasittande.

onsdag 7 januari 2009

Dag 1 - Middag

Har precis ätit en god middag bestående av fiskburgare gjord på lax och torsk, serverad med majs, tomat och lök. Var över förväntan gott!

Har även gjort ordning morgondagens lunch, ett mellanmål och kokat ägg till frukost.

Visst det är nu en massa pyssel med alla maträtter, mellanmål etc. Men jag gör det gärna för att hålla tankarna på annat och mig själv sysselsatt.

Blev en promenad på 30 min på em då Hon och Han möttes upp på hemvägen. Mycket bra!

Dag 1 - Lunch

Maten var inte så pjåkig ändå så jag har fått i mig 2 mål mat som varit mättande = )

Nu är det 2 timmar efter lunch och ser hur en arbetskamrat sitter och tuggar på något... Jag ska stå emot, är för den delen inte ens sugen på något.

Men det blir ju mer när man börjar med något sådant här att allt blir en fix idé kring mat. Man vill äta allt och inget. Ja kanske inte så här första dagen men jag vet att det kommer att komma.

Har precis mailat Han för att se om vi ska mötas upp på vägen hem från jobbet och ta en promenad tillsammans hemåt.

Har även läst en hel del på nätet idag om isodieten och det är ju inte många positiva ord och tankar om den. Men jag ska inte låta det bekomma mig utan istället se det som en större utmaning och ro i land med detta.
Eller så blir det en ursäkt för ett misslyckande....

Planen är att efter dessa 7 v att återgå till GI och börja i stadie nystart.

Dag 1

Har nu ätit min första isofrukost, den bestod av omelett på 2 ägg och 50 g riven ost (10%). Till det åt jag ett päron och drack vatten.
Den hade ingen höjdarsmak så imorgon blir det att ta det jag brukar äta till frukost som oxå var godkänt i denna diet. Ska bara komplettera den med bär = )

Till lunch inväntar kyckling, råris och grönsakssås. Är rädd för att den inte blir någon höjdare då jag hade i för mkt chili i såsen igår.

Imorse tog jag en 30 min morgonpromenad, känner mig mkt nöjd med starten!

tisdag 6 januari 2009

Den hemska sanningen

Jag trivs verkligen inte med mig själv just nu och hoppas att denna blog ska få mig att bli extra peppad så här kommer även bilder att läggas upp, inga jag kommer vara stolt över men hoppas att ni kan stå ut med dem. De går ju alltid att blunda.
Men tycker själv när jag följer 'viktbloggar' att det är skoj att se före/efter bilder. Och för att se efter bilder måste ju även förebilder finnas.

Bild från sidan och framifrån.
Bilden nedan är ett liten måttstock på ett par byxor jag hoppas ska kunna sitta lite löst å fint till sommaren.....

Vad gör vi nu?

Imorgon onsdag, 7/1 2009 ska vi testa en ny metod.

Nämligen Isodieten, vi vet inte riktigt vad vi ger oss in på då det verkar vara mycket krånligare än med GI men vi ska ge det en chans.

Vårt mål är att nu köra detta skarpt och riktigt hårt i 7 v tid och hoppas att vi får bra resultat på denna tid så att vi kan motivera oss själva att vi verkligen kan och vill bibehålla en idealvikt som vi kämpar mot.
Våra mål och hur det går ser ni till vänster här på bloggen.

Det återstår att se hur det kommer att gå, men följ gärna vår kamp här mot kilon och centimetrar och kom gärna med peppningar och tips!

Historia

Januari 2008 tog vi friska tag med GI metoden och det funkade över förväntan för oss båda. I juli vägde vi in oss på: Hon -7,0 och Han -6,2.

Sen kom sommaren, vilket innebar grillningar med öl och chips, ingen träning m.m Vilket innebar att när augusti kom så hade Hon gått upp 3 kg och likaså Han.
Inga tapprare försök än att träna och föröka äta bra dök upp, myskvällar och helgerna blev allt fler. Det typiska sambolivet som lagt på några kilon till......

Nu efter all julmat och lata dagar är det dags att ta i med nya friska tag då vi insett att vi under detta år endast gått ner: Hon -1,9 och Han -1,5.
Men vi tröstar oss med att vi fortfarande gått ner!