Pizza a'la GI
1 pers, Nystart/balans.
(Tips från L)
1ägg
Salt
Ca 2 msk olja (Oliv eller rapsolja, beroende på vad man gillar)
1 skvätt grädde
Kryddor, förslagsvis vitlökspulver, basilika och oregano
Ca 1 1/2 msk Fiberhusk
Tomatsås
Önskad fyllning
Ost
Vispa upp ägg med salt. Blanda sedan i oljan, vispa, tillsätt grädde.
Krydda upp smeten med valfri kryddsättning. Blanda sist i fiberhusk och vispa ihop.
Låt det svälla en stund och bred sen ut det som en rund platta på ett bakplåtspapper.
In i ugnen på ca 200 C i ca 15 minuter, fördelaktigt med varmluftsugn för krispigare resultatet kan även stå kvar på ca 50 C med torkningseffekten i ca 10 min.
Lägg sedan på tomtsås och fyllning. Förslag: luftorkad skinka, tomater, lök och en massa parmesanost innan den åkte in i ugnen igen så att osten smälter och löken blev mjuk.
När det var klart dekorera med basilika, ruccola och olivolja och parmesanost.
Färdig att avnjuta!
Nytt kapitel startar snart.
9 år sedan