Kycklingsoppa med majs och purjo
Middag för 1 pers
398kcal, 41E% Fett, 16E% Kolhydrater, 43E% Protein
160g Kycklingfilé
70g färsk svamp tex skogschampinjoner
50gr majskorn (3/4 dl)
100g tomat (1 medelstor)
40g purjolök (5-10cm)
1 msk Grönsaksfond
färsk chili efter behag
en liten bit ingefära
1 vitlöksklyfta
2 tsk olivolja
Skär kycklingen i små bitar och lägg i en katrull med så mycket vatten att det täcker kycklingen. Koka i ca 10 minuter och skumma vid behov.
Tillsätt svampen, hackad tomat, majs, skivad purjo och grönsaksfond. Koka i ytterligare cirka 5 minuter.
Krydda med lite hackad chili och riven ingefära efter behag. Pressa i vitlöken och ha i oljan.
Nytt kapitel startar snart.
9 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar