söndag 22 februari 2009

Kycklingsoppa med majs och purjo

Kycklingsoppa med majs och purjo
Middag för 1 pers
398kcal, 41E% Fett, 16E% Kolhydrater, 43E% Protein

160g Kycklingfilé
70g färsk svamp tex skogschampinjoner

50gr majskorn (3/4 dl)
100g tomat (1 medelstor)
40g purjolök (5-10cm)
1 msk Grönsaksfond
färsk chili efter behag
en liten bit ingefära
1 vitlöksklyfta
2 tsk olivolja

Skär kycklingen i små bitar och lägg i en katrull med så mycket vatten att det täcker kycklingen. Koka i ca 10 minuter och skumma vid behov.
Tillsätt svampen, hackad tomat, majs, skivad purjo och grönsaksfond. Koka i ytterligare cirka 5 minuter.

Krydda med lite hackad chili och riven ingefära efter behag. Pressa i vitlöken och ha i oljan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar