fredag 13 mars 2009

Ett obotligt fetto?

En svacka, en dålig vecka, bakslag och man känner sig så besviken på sig själv!

Hon har varit rätt krasslig denna vecka med förkylning och halsont denna vecka. Har inte blitt någon som helst träning. Glass är skönt å gott till halsont, men fråga är om det verkligen var halsen eller mitt inre sötsugsmonster som ville ha det mest?

Magen känns bara som den sväller och vill absolut inte ställa mig på en våg imorgon!

En tanke som kommer när hon känner sig så här anti och låg är att det spelar ju ingen roll hur hårt man kämpar för när man 'fuskar' en vecka är man ju samma fetto man var innan man drog igång med allt och man känner sig nästan bara för att sätta sig i soffan under en filt och tröstäta!

Ååååååå va besviken och less hon blir på sig själv!

Varför kan inte hon få bli 'smal' och trivas med mig själv!

tisdag 10 mars 2009

Summering v 9

I lördags var det dags åter igen för en ny invägning och det var med stor fasa man klev upp på vågen.

Hon stannade på 71,0kg vilket ger -0,4kg
Han stannade på 87,6kg vilket ger +1,2kg

Hon är nöjd då hon ligger runt målvikten å snurrar men är dock inte nöjd med midjemåttet som nästan känns som om det är på väg åt andra hållet. Men hoppas på att det är en period i månaden med mer uppblåshet. Kommer iaf fortfarande i kläder som det var länge sedan som dom passade = )

Han däremot känner sig som ett fetto och deppade en hel del efter invägningen. Hon hade gjort exakt samma sak och förstår att det känns trist. Har man kämpat en vecka så vill man ju ha positiva resultat. Fast å andra sidan vet han om att det blitt lite fusk.....

Hennes träning under 8:e veckan:
Mån: 45 min+25 promenad, 60 min Yoga
Tis: 45 min Promenad, 45 min Spinning
Ons: 40 min Stavgång, 60 min box
Tors: 15 min (3 km) Löpband, 35 min cirkelträning
Fre: 60 min Bodypump, 30 min Promenad
Lör: 60 min Stavgång
Sön: Vila

Vad kan man säga om tiden sedan isodieten?
- Vi har unnat oss mycket mer
- När man varit inne i lite slarv mer än 2 dagar är det svårt att komma ur det
- Äter bra mat men kanske för mycket?
- För mycket kalorier vissa dagar
- Mellanmål äter vi regelbundet

Så det är både plus och minus på listan......

Ang kommentar om att vi är dålig på att uppdatera, ber om ursäkt för detta men det beror på flera saker men främst att vi just nu är inne i en hektiskt period på jobb etc som gör att inte tiden räcker till för allt, sjukdom samt att det är sällan man ser kommentarer här i bloggen vilket gör att man inte vet om man ska prioritera tid till bloggen då vi inte vet om hur mycket det uppskattas att vi skriver om våra erfarenheter här.
Så det är bra att du säger till så vet vi iaf att vi har ännu en trogen läsare = )

Ägg och bacon muffins

Ägg och bacon muffins
12 st Nystart, Balans
(Från Annas blogg)

10 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl riven ost
2 pkt bacon
peppar

Blanda ägg, grädde och ost. Skär baconet i små bitar och stek.

Blanda baconen med äggröran, peppra.
Häll sedan smeten i muffinsformar
In i ugnen i ca 175 grader i 20 minuter.
Sista minuterna satte jag på grillen och höjde till 200 grader för att få färg på dem.

Lite svår att få ur formarna när det var riktigt varma men de gav efter när de svalnade lite. De ska även vara goda att äta kalla eller micra så det kanske kan vara ngt att ha i frysen och ha som mellis = )

Biff med chili

Biff med chili
4 pers, Nystart, Balans
(Från GI viktkoll)

800 g utskuren biff
2 vitlöksklyftor
2 tsk finhackad färsk röd spansk peppar
400 g broccoli
2 paprikor, valfri färg
4 msk rapsolja
½ dl thailändsk fisksås
½ dl ostronsås
1 msk pressad limesaft
ev färsk koriander

Skala och hacka vitlöken. Dela chilin på längden, ta bort kärnorna och hacka fruktköttet fint. Bryt broccolin i buketter och skölj. Ansa och strimla paprikan.
Fräs vitlöken i en wokpanna med olja. Tillsätt kött och chili. Fräs tillsammans en stund.
Tillsätt broccolin och paprikan. Krydda med fisksås, ostronsås och limesaft. Fräs tills grönsakerna är varma men fortfarande knapriga.
Strö över hackad koriandern före servering. (valfritt, vi gillar inte koriander och brukar ta persilja istället)