lördag 18 april 2009

Invägningsdag igen

Ja det har åter varit lördag vilket ska vara våran invägningsdag men som på sistone tyvärr det både slarvats med och varit annat som ställt till så det inte blivit av.

Men imorse så ställde vi minsann oss på vågen och kan säga att hon var kallsvettig av nervositet eftersom påsken bjöd på kanske lite för mkt gott.
Så när vågen visade +-0 för henna så var det med en lättad suck, visst minus är alltid roligare men efter omständigheterna så är hon nöjd.
Han fick ett litet bakslag med +0,3 men tog det bra om man bortser från kommentarena om att han nu är ett fetto = )

Det ska erkännas att igår kväll så var det både GI hemmagjorda hamburgare som grillades som var supersmarriga men till det så blev det vitt vanligt bröd, en massa öl och lite popcorn på kvällen. Hade man varit smart och försökt lurat vågen lite så hade man nog hållt igen lite.

Nästa invägning kommer för hennes del på torsdag då hon kommer vara bortrest under helgen. Och på torsdag kommer hon även att göra en ny uppföljning på det hon gjort under dec och februari (läs här) har dock en misstanke att det inte alls kommer se lika bra ut för vid detta tillfälle vägde hon 2 kg mindre än vad hon gör nu.

Varför ska det vara så svårt att hålla sig till att äta det som är bra och i rätt mängd? Man vet exakt vad det är men det är oftast det andra som lockar mer.
Men frukostar har ändrats helt och håller, innan GI förra året var det alltid smörgåsar i stora lass med div pålägg som gällde.
Numera äter hon nästan alltid samma frukost bestående av :
Havregrynsgröt med bär och 2 ägg. Ibland så blir det någon finn crisp under helgen, hackar då ett ägg och blandar det med lite kaviar och har det som pålägg *mums*
Han däremot äter på veckodagarna havregrynsgröt och på helgerna blir det stekt korv eller något annat i köttväg. Och i få tillfällen hårdbröd.

Vad äter ni för frukostar?

onsdag 15 april 2009

Undanflykter

Vi lever, vi äter ibland mer och ibland mindre bra mat, nu när vår och sol är framme blir det mer att man vistas ute än vid datorn men ska ordna så det blir mer liv här!

Påsken har varit undantagsdagar och vi har unnat oss godis och efterrätter. Maten är ju relativt bra men kanske lite för mycket.

Förra veckan var det ju invägning och det uppdaterades inte med blogginlägg utan endast i kolumnen till vänster. I lördags blev det ingen invägning då vi inte var på plats hemma.

Men som ni ser så har det gått mindre bra för henne men hon kämpar och hoppas det ska gå vägen iaf. Men just nu känns det svårt, gottetarmen har vaknat och vill inte riktigt gå in i dvala igen.
Träningen går utmärkt kör som vanligt 3-5 pass i veckan och promenader på det, men tydligen så räcker det inte. Eller det gör det, maten är ju problemet.

På lördag blir det invägning på nytt och i veckan kommer jag även att uppdatera med lite nya recept som vi ska testa. Dvs om de är goda = )