söndag 22 februari 2009

Thaigryta med kyckling och ris

Thaigryta med kyckling och ris
Lunch för 1 pers
467kcal, 29E% Fett, 34E% Kolhydrater, 37E% Protein

150g Kycklingfilé
40g råris (1/2 dl okokt ris)
1/2 dl kokosmjölk
75gr broccoli
50gr paprika
50gr gul lök (1/2st)
1 msk Grönsaksfond
färsk chili efter behag
en liten bit ingefära
några kvistar färsk basilika

Koka riset enligt anvisningar på paketet.
Skär kycklingen i bitar och koka den ett par minuter i en kastrull med lite vatten. Skumma av vid behov. Tillsätt kokosmjölken, finhackad broccoli, tunt skuren paprika och hackad lök. Koka tills grönsakerna börjar bli mjuka (ca 10 minuter). Ha i buljong och krydda med lite hackad chili och riven ingefära samt basilika efter smak. Koka ytterligare några minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar