lördag 17 januari 2009

Invägning 2 - Han

Han:

Över förväntan, trodde det skulle ligga på 0,5-1 kg så det blev en glad överraskning då vågen visade 92,7 kg. En viktminskning på 1,5 kg!

Så totalt har denna kropp nu tappat 3,4 kg på 11 dagar

Tonfisk på burk med bönor och avocado

Tonfisk på burk med bönor och avocado
Lunch för 1 pers
505kcal, 32E% Fett, 25E% Kolhydrater, 43E% Protein

150g tonfisk i vatten (en burk)
100g kokta sojabönor
100g majskorn (1 1/2 dl)
60g avocado (1/2 liten)
örtsalt och svartpeppar
2 tsk vinäger te.x balsamvinäger

Lägg upp tonfisk, bönor, majs och avocado skuren i bitar på en tallrik. Krydda efter behag och häll vinägern över.

Invägning 2 - Hon

Hon:

Fasade verkligen för detta, för det känns som inget hänt på vikten men däremot att magen börjar kännas lite fastare. Men det var bara att kliva upp på vågen i morse.

Och hon blev mycket mycket glad!
74 kg, en minskning på 1,1 kg! Så sen vi började den 6/1 har hon tappat 2,2 kg. Inte helt fel!

Midjemåttet har tyvärr endast minskat med 2 cm. Har inte heller någon koll på hur man ska mäta midjemåttet korrekt. Mäter nu där magen är som störst och har klippt ut ett band efter den omkretsen och mäter med den så vi kan göra markeringar på ev minskningar.

Nästa vecka ska hon ta nya bilder för att se om man kan se någon skillnad, aaaahhh!

Hans siffror får vi vänta på då han fortfarande ligger och sover = )

Hon ska däremot iväg å träna kl 11 och sedan ska de mötas för att fönstershoppa i city. Och sätta sig på ett café och dricka kaffe och kolla på folk. Undra om det finns något café som serverar fruktsallad?

Återkommer med hans vikt i em/kväll!

fredag 16 januari 2009

Regnbåge med blandsallad och äpple

Regnbåge med blandsallad och äpple
Middag för 1 pers
417 kcal, 38E% Fett, 20E% Kolhydrater, 42E% Protein

100g Regnbågslax
125g Äpple (1 st)
70g tomat (1 liten)
50g Spenat (två nävar)
40g Valfri sallad
1 msk vinäger
salt och peppar
ev färska och torkade örter

Lägg fisken på en plåt, strö eventuellt över lite örter och tillaga i ugnen på 100 gr i 45-50min.
Dela äpplet i bitar, hacka tomaten och blanda med spenat och salladen. Häll över vinägern och salta och peppra efter smak. Servera tillsammans med fisken.

Dag 10

Fasar inför invägningen imorgon, känns inte som det gått neråt utan snarare tvärtom. Och det borde ju inte gå eftersom man hållt sig till recpten och borde inte på så sätt kunna gå upp. Men det känns inge bra.

Hon har räknat lite på kaloriintaget denna vecka:

Måndag:
Frukost - Gröt & ägg 398
Lunch - Kokt vit fisk med rotsaker 489
Middag - Kycklingspett med jordnötter och rotsaker 395
Mellis - Kesella med bär och ägg 147
Totalt:1429

Tisdag:
Frukost - Gröt & ägg 398
Lunch - Rostbiff med Bönsallad 504
Mellis - Ost med frukt och nötter 159
Middag - Kycklingbiffar med stora vita bönor 513
Totalt: 1574

Onsdag:
Frukost - Gröt & ägg 398
Mellis - Kesella med bär och ägg 147
Lunch - Thaigryta med kyckling och ris 467
Mellis - Äpple med keso, madel och kanel 155
Middag - Fisksoppa 404
Totalt:1571

Torsdag:
Frukost - Gröt & ägg 398
Lunch - Chili sin carne (här har vi dock bytt ut cornfärs mot nötfärs 10%) 501
Mellis - Äpple med keso, madel och kanel 155
Middag - Lax med Blandsallad och äpple 417
Totalt: 1471

Kikade på denna sida och där visar det sig att jag endast ska äta 1294.75 kcal per dag för att gå ner ett kilo i veckan. Men man ska väl inte stirra sig blind på alla siffror, man ska ju leva under tiden också. Och att ha för många regler gör nog att man skiter i allt.

torsdag 15 januari 2009

Dag 9 - EM

Chili con carne till lunch var gott men hon fick en fruktansvärd magknip efteråt. Vet inte om det var kryddningen eller något helt annat.

Nu har hon ätit mellanmål bestående keso med äpple, mandel och kanel för att ladda lite inför dagens träningspass!

Ikväll står räkpytt på menyn !

Ska försöka få upp lite fler recept här på sida ikväll.

Hur går det för er andra som kör? Några framsteg eller bakslag? Dela gärna med er av era erfarenheter!

Dag 9 - FM

Igår hade han lagat middag bestående av fisksoppa, den såg trist ut men smakade bra! Det förbereddes även lunch till idag och det blir chili con carne. En jätteportion och då var det ändå lite mindre bönor än vad receptet angav.
Dock kommer det inte bli en riktig ISO-lunch då vi bytt quornfärs mot nötförs.

Ena studen känns det som midjemåttet går neråt medans man i nästa känner tvärtom. Och vikten känns som om den står still så man ser inte fram emot lördagen.....

onsdag 14 januari 2009

Dag 8 - FM

Denna morgon gjorde hon en rivstart med ett kobinationspass med Spinning och Bodypump. Så 60 min motin är avverkad!

Frukost intogs för en gångs skull hemma innan träningen, och nu efter passet har det blivit ett ägg och lättkesella med bär. Väntar nu på att théet ska dra klart så känns det som om denna dag har startat på bästa möjliga sätt!

Igår till middag åt vi kycklingbiffar med stora vita bönor. Det var hur gott som helst!
Så det kommer vi att äta fler gånger!
Receptet har vi lagt upp här på sidan så det finns länk på vänstra sidan, och fler kommer = )

tisdag 13 januari 2009

Lättkesella med bär och ägg

Lättkesella med bär och ägg
Mellanmål för 1 pers
147 kcal, 37E% Fett, 26E% Kolhydrater, 37E% Protein

50g Lättkesella
65g bär (1 1/2dl)
1 ägg

Rör ner frysta eller färska bär i lättkesellan. Komplettera mellanmålet med ett kokt ägg.

Omelett med ost, frukt och grönsaksjuice

Omelett med ost, frukt och grönsaksjuice
Frukost för 1 pers
393 kcal, 37E% Fett, 30E% Kolhydrater, 33E% Protein

2 ägg
50g hårdost, max 10% fett
lite olivolja till stekning
salt och peppar
3 dl grönsaksjuice
125g frukt (1 st)

Vispa ägg , riv och blanda ner ost i smeten. Häll smeten i en varm panna med lite olja i botten och stek på medelhög värme tills all smet har stelnat. Skaka pannan då och då så att lös smet rinner ner. Salta och peppra efter behag. Servera med ett rejält glas med grönsaksjuice och ät frukten till.

Fiskburgare

Fiskburgare
Middag för 1 pers
417 kcal, 37E% Fett, 20E% Kolhydrater, 43E% Protein

100g tonfiskfilé (Vi tog dock torsk istället då vi ej hittade tonfisk)
100g laxfilé
2 krm salt
1 krm peppar
70g majskorn (1 dl)
100g tomat (1 medelstor)
30 gul lök (1/3 st)
lite olivolja eller smör till stekning

Skär fiskfiléerna i bitar och kör sedan med stavmixer/matberedare, Krydda med salt och peppar. Forma två små biffar och stek dem lätt i lite olja eller smör.
Servera med en sallad gjord på majs, tomat och rå lök.

Kycklingbiffar med stora vita bönor

Kycklingbiffar med stora vita bönor
Lunch för 1 pers
513kcal, 31E% Fett, 31E% Kolhydrater, 38E% Protein

100g kycklingfilé
1 ägg
200g kokta stora vita bönor
40g purjo (5-10cm)
2 tsk olivolja
2 tsk vinäger
olivolja till stekning
salt och peppar

Skär filén i mindre bitar och kör sedan med stavmixer, blanda med ägget samt lite salt och peppar efter behag.
Forma smeten till tunna biffar och genomstek på svag värme i lite olja.
Skär purjon i tunna ringar och blanda med bönorna. Blanda ihop olja och vinäger och häll över bönorna. Servera med kycklingbiffarna

Recept

Fick en kommentar från L som beställt sin isodiet-bok men inte fått den ännu ang tips på andra recept än de som finns på isodietens hemsida.
Har inte koll på vilka som finns där men kommer att fylla på här med de recept som vi testat och som fallt oss i smaken mer än de andra.

Hoppas att det kan komma till nytta för er läsare!

Alternativ

När hon lämnat hemmet och är ute på morgonpromenaden mot pendeltåget så kommer hon på att hon glömt att ta med bär till gröten.

Framme på jobbet och det är dags för frukost inser hon även att äggen ligger kvar i kylen hemma. Villrådig och irriterad över att minnet verkar ligga kvar hemma i sängen så löser hon det hela med att skiva ner en halv banan i gröten istället för bär. De proteinrika äggen ersätts av lite rostbiff från matlådan som det ändå fanns för mycket av som skulle användas till mellanmål. Men mellanmålet är räddat ändå eftersom hon tagit med paprika, valnötter och ost! + Den halva bananen som blev kvar från gröten = )

måndag 12 januari 2009

Publicitet

Man läser nu i allt fler och fler tidningar om Isodieten. Senast nu såg jag ett litet inlägg i Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article4164524.ab

Föredrar själv Moa's blogg på DN. Läs bloggen här

Dom hade väl dock kunnat skriva lite mer utförligt om den för oss som inte är plusmedlemmar.

Dag 6 - Lunch

Hon är nu mätt och belåten, fisken blev helt ok med lite aromat och rotfrukterna smakade mkt bra = )

Till mellanmål efter träningen blir det kesella med bär och ett kokt ägg.

Det hon tycker är jobbigt med detta är att man måste avstyra partajande, gå ut på middagar etc under denna tid.
Att gå ut och bara dricka vatten kommer att bli ett misslyckade. Ut på middag, går nog att ordna med maten men ska man ut och äta vill man ju gärna ha ett glas vin till. Så det får bli att styra upp allt sånt här i mars och framåt.
Tur man har förstående vänner!

Dag 6 - FM

En dålig start för Isodieten v2, hon var alldeles för trött i morse för att orka ta sig upp ur sängen så det blev bråttom till jobbet vilket medför att hon inte tog någon morgonpromenad.

Men i eftermiddag blir det ett pass bodypump för henne så det ska väl gottgöra lite, ska även ta en liten prommis under lunchen.

Middag igår var grönsakssoppa med lax, den gick ner men inget en restuarang skulle få en utmärkelse i Michelinguiden för.

Dagens lunch såg inte heller så spännande ut när den låg i lådan men maten har överraskat oss förr!

söndag 11 januari 2009

Matschema v2

Idag har vi gjort en matplanering och storhandlat. Vi fick tag på det mesta vi behövde, saknas några grönsaker/frukter till slutet av veckan som vi kommer att inhandla senare.

Och för en veckas matschema betalade vi ca 900:-, men då har vi även fyllt på konserver för mer än en vecka.
Då har vi lunch, middag och mellis för 2 personer i nästan en vecka.
Vi var ju lite orolig för att detta skulle bli en dyr diet men vi tycker än så länge att den inte är det.

Kommande veckas matshema:

Måndag:
Lunch - Kokt vit fisk med rotsaker
Middag - Kycklingspett med jordnötter och rotsaker

Tisdag:
Lunch - Rostbiff med Bönsallad
Middag - Kycklingbiffar med stora vita bönor

Onsdag:
Lunch - Thaigryta med kyckling och ris
Middag - Fisksoppa

Torsdag:
Lunch - Chili sin carne (här har vi dock bytt ut cornfärs mot nötfärs 10%)
Middag - Lax med Blandsallad och äpple

Fredag:
Lunch - Räkpytt med grönsaker och ris
Middag - Ugnsstektkyckling med oliver och vitlök

Lördag:
Lunch - Tonfisk på burk med bönor och avocado (detta åt vi i helgen och det var enkelt & gott)
Middag - Fläskfilé med haricots verts

Söndag:
Lunch - Nudelsoppa med kyckling och purjo
Middag - Pannbiff med Grönsallad

Summering v 1

Eftersom vi påbörjade dieten i onsdags så är bara vecka ett 5 dagar för oss men det känns mer rätt att kalla nästa för v2.

Så vad tycker vi efter 5 dagar?

Han: Då hon har fått dille på att fördela maten 50/50 på kött och fisk så är det för mycket fisk på menyn för en riktig karl.
Jämfört med Gi rivstart i fjol så har han mycket mindre sötsugsabstinens denna gång och är konstant mätt. Mellanmål för han är mestadels frukt då han inte gillar kokta ägg, ost och keso som nästan alla mellanmål består av.
Lätt att hålla sig till det hela då man har en betydligt bättre matplanering och framförhållning på vad man stoppar i sig.

Hon: Man får nästan tvinga i sig all mat då det känns som man äter mycket och ofta. Och eftersom hon försöker träna dagligen (antingen promenader eller pass så känner hon att de portioner som är beräknade ska ner så inte muskler försvinner istället för fettet)
Man spenderar mycket tid i köket men det gör att man inte tänker på godsaker man annars skulle vilja stoppa i sig.

Hennes träning första veckan:
Ons: 2x3o min promenad
Tors: 3o min promenad, 60 min box
Fre: 2x3o min promenad
Lör: 55 min stavgång
Sön: 70 min stavgång

Hans träning första veckan:
Ons: 3o min promenad
Tors: -
Fre: 3o min promenad
Lör: -
Sön: -